Firemaster
FM12011

Firemaster Topmaster RVS

Geschikt voor: kanaal Ø 90 - 240, open haarden, houtkachels, ontluchtings- en ventilatiekanalen, gasgestookte toestellen. GRATIS verzending!

De Topmaster RVS schoorsteenkap biedt uitkomst voor plaatsing op een RVS dakdoorvoer. Een RVS schoorsteenkap is er ook voor het behoud van het RVS schoorsteenkanaal.  De benaming "roestvrij" die in de volksmond voor roestvast staal gebruikt wordt, is onder metallurgen uit den boze. Roest "vrij" staal zal wel degelijk roesten. Deze oxidehuid is echter afsluitend, waardoor geen verdere roestvorming zal plaatsvinden. In omstandigheden die hardnekkig genoeg zijn, of bij beschadiging van de beschermende oxide huid, kan de roestvorming plaatselijk extra snel plaatsvinden. Dit wordt o.a. veroorzaakt door chloriden of andere metalen die zich nestelen in het oppervlak. Het is daarom van essentieel belang geen andere metalen op een RVS dakdoorvoer te plaatsen dan roestvast staal. De Topmaster RVS is volledig van roestvast staal en daar dus uitermate geschikt voor.

Wilt u alle voordelen van RVS maar dan in een zwarte uitvoering? Selecteer hiervoor spuit de RVS kap zwart en voor slechts 10 euro extra wordt het geregeld.

  Maten Firemaster Topmaster RVS (in mm.)
  Hoogte Diameter Ø Doorvoer
160 315 195